John Hanke, fondatorul Niantic Labs si creatorul aplicatiei si al jocului extrem de popular Pokemon Go a fost primit cu aplauze, duminica,in ziua incheierii evenimentului Comic-Con,organizat anual in San Diego, acesta discutand despre jocul devenit viral si despre o posibila dezvoltare a aplicatiei. John Hanke, fondatorul Niantic Labs si dezvoltatorul jocului Pokemon Go, a fost ovationat de mai mult de 6.500 de fani pe scena rezervata de obicei personalitatilor din studiourile TV sau cele ale retelelor de televiziuni, potrivit Reuters preluata de Mediafax.

Hanke a declarat ca popularitatea la nivel global a jocului, care incorporeaza creaturi animate si viu colorate din universul Pokemon creat de Nintendo, in lumea reala folosind procedeul realitatii augmentate (AR) si tehnologia GPS Google, este "impresionanta". Jocul, lansat pe 6 iulie, este o dezvoltare a unei aplicatii anterioare a Niantic Labs pe baza de AR, numita "Ingress", despre care Hanke a declarat ca a castigat popularitate dupa lansarea lui Pokemon Go.

Pokemon Go a captivat fanii din jurul lumii, cu 21 de milioane utilizatori activi in SUA in mai putin de doua saptamani de la lansare. Actiunile la bursa ale Nintendo au inregistrat o crestere fulminanta de la lansarea jocului. Hanke a declarat ca actualizarile si noile caracteristici ale jocului vor fi disponibile in lunile si anii viitori pe masura ce jocul se dezvolta pentru a include mai multe creaturi si elemente ale vastului univers Pokemon.

In timpul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri cu publicul, Hanke a declarat ca echipa sa era constienta de erorile din joc si ca acestea sunt in curs de reperatie, precizand ca a tinut cont de sugestiile fanilor referitor la ce alte elemente sa adauge, precum posibile functii pentru inmultirea Pokemonilor. Acesta a declarat ca echipa sa lucreaza la imbunatatirea functiilor "Pokestops" si "gyms," (locurile in care utilizatorii jocului isi pot antrena Pokemonii), localizate in diferite zone din preajma ariei in care traieste un utilizator, si a dezvaluit identitatile a trei lideri virtuali ai echipelor - Blanche pentru Echipa Mystic, Spark pentru Echipa Instinct si Candela pentru echipa Valor.

Prin aplicatie jucatorii pot merge pe jos, in realitate, in propriul cartier, pentru a vana si captura personaje de desene animate virtuale, care apar pe ecranele telefoanelor lor inteligente prin scanare, cu ajutorul camerei foto. Dezvoltatorul a declarat ca AR "poate intensifica lucrurile pe care le facem deja sa iasa din casa", si isi doreste ca Pokemon Go sa incurajeze oamenii sa iasa din casa, sa devina activi si sa intalneasca noi persoane.

Multi jucatori prezenti la eveniment si-au facut sperante ca un Pokemon rar sa fi fost lansat specia pentru ei, dar Hane i-a dezamagit declarand ca nu existau noi monstri rari Pokemon creati special pentru conventia Comic-Con. Mica echipa de la Niantic Labs, fondata de Google si transformata intr-o entitate independenta anul trecut, s-a strofocat sa mentina serverele jocului in functie pe masura ce din ce in ce mai multi utilizatori se alatura fenomenului, a declarat Hanke, iar prioritatea numarul unu a fost sa impiedice prabusirea serverelor.

Primele jocuri Pokemon au aparut in Japonia in anul 1996 si erau destinate consolei Nintento. Jucatorii incercau sa captureze monstrii si sa ii pregateasca pentru viitoarele batalii cu alti adversari. Cu timpul, franciza s-a extins, iar acum compania produce inclusiv jocuri pe tabla sau jucarii. ¬Pokemon Go¬ aduce lumea jocului in lumea reala utilizand tehnologia numita realitate augmentata, scrie The Wall Street Journal.