Corpurile a 87 de migranti inecati incercand sa ajunga in Europa au fost gasite de vineri pe o plaja la Sabratah, un port de pe coasta de vest a Libiei, a anuntat luni un purtator de cuvant local, citat de AFP.

Cu incepere de vineri, o echipa de voluntari "a recuperat corpurile a 87 de migranti", a declarat un purtator de cuvant al consiliului municipal al orasului Sabratah, la 70 de kilometri vest de Tripoli.

Duminica, 41 de corpuri au fost recuperat de voluntari, care "au transferat corpurile la centrul de medicina legala pentru probe" de ADN, inainte ca ele sa fie "inregistrate si inhumate", potrivit aceleiasi surse.

Pe fondul conditiilor maritime mai favorabile, mii de migranti au incercat din primavara sa traverseze Marea Mediterana riscandu-si viata.

Consiliul local din Sabratah a format recent o echipa de voluntari pentru a recupera cadavrele migrantilor de pe plaja si a cerut locuitorilor sa semnaleze eventuala lor prezenta.

Luni, consiliul municipal si-a exprimat ingrijorarea de a vedea Sabratah devenind "un centru pentru traficul uman si imigratia ilegala", potrivit Agerpres.