Donald Trump a sugerat ca atacurile teroriste din Franta si Germania au avut loc "din vina" acestor tari deoarece au "lasat oameni sa intre" pe teritoriul lor si a afirmat ca cetatenii celor doua state ar putea fi supusi unui "control extrem" la intrarea in Statele Unite, daca iese presedinte, scrie The Telegraph.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Trump a spus ca cele doua natiuni sunt "total compromise de terorism" deoarece "au lasat oamenii sa intre".

Candidatul republicat a afirmat de asemenea ca daca va castiga alegerile ar putea retrage America din Organizatia Mondiala a Comertului.

"Vom renegocia sau vom iesi. Aceste acorduri comerciale sunt un dezastru. Organizatia Mondiala a Comertului este un dezastru".

Intrebat daca acest "control extrem" ar putea conduce la nepermiterea accesului pentru "multi oameni de peste ocean", Trump a raspuns: "Poate ajungem la acel moment".

"De ce avem sinucideri? Avem probleme in Germania si in Franta. E vina lor deoarece au lasat oameni sa vina pe teritoriul lor", a spus Donald Trump, la NBC News.

"De asta s-a produs Brexit, Marea Britanie a spus: Ne-am saturat de asta'".

Miliardarul a starnit un scandal international in decembrie cand a propus interzicerea intrarii musulmanilor in Statele Unite, dupa atacurile teroriste de la San Bernardino, California.