Ministrul brazilian al Sportului a declarat ca tara-gazda a Jocurilor Olimpice care incep in 5 august la Rio, nu subestimeaza amenintarea terorismului si ca au fost luate toate masurile necesare inainte de competitia care va avea loc la Rio de Janeiro.

"Noi nu subestimeaza nimic in ceea ce priveste securitatea", le-a declarat jurnalistilor Leonardo Picciani citat de agentia Reuters.

"Guvernul a adoptat toate masurile recomandate de protocoalele internationale de securitate... Guvernul este absolut convins ca Jocurile Olimpice se vor desfasura in siguranta", a adaugat ministrul brazilian.

Politia federala braziliana a arestat joi 10 persoane care pregateau "acte de terorism", cu doar doua saptamani inainte de Jocurile Olimpice la Rio de Janeiro. Potrivit autoritatilor din aceasta tara, cei zece suspecti nu sunt membri ai gruparii Stat Islamic, dar ar fi incercat sa ia legatura cu grupul jihadist.

Comentariile ministrului, vin la mai putin de o saptamana dupa masacrul de la Nisa cand un camion e intrat in plin in multimea care sarbatorea Ziua Nationala a Frantei.