Republicanul Donald Trump a anuntat, vineri dimineata, ca a acceptat "cu umilinta si recunostinta" nominalizarea partidului sau pentru alegerile prezidentiale din luna Statele Unite din noiembrie. Miliardarul in varsta de 70 de ani promite sa conducaSUA"inapoi laprosperitatesi siguranta".

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Impreuna partidul nostru se va intoarce la Casa Alba, tara noastra isi va regasi securitatea, prosperitatea si pacea. Vom fi o tara a generozitatii, dar vom fi, de asemenea, o tara unde va domni legea si ordinea", a declarat miliardarul republican, la inceputul discursului sau din ultima zi a conventiei republicane desfasurate la Cleveland.

El a imbracat hainele unui "candidat al pacii", intr-o declaratie favorabila fortelor de ordine, scrie AFP.

"Am un mesaj pentru toti cei care tulbura ordinea publica pe strazile noastre si ameninta politia: atunci cand voi depune juramantul anul viitor, voi restabili ordinea publica in tara noastra", a spus el, aplaudat de mii de delegati si invitati republicani in centrul sportiv al orasului Cleveland. "Nu poate exista prosperitate fara ordine publica."

"Discursul iresponsabil al presedintelui nostru, care a folosit functia de presedinte pentru a ne diviza dupa rasa si culoare, a facut America mai periculoasa pentru toata lumea", a adaugat Donald Trump la adresa lui Barack Obama