Mai multe mii de turci au defilat joi seara pe Podul Bosfor, la Istanbul, pentru a-si exprima sustinerea acordata presedintelui Recep Tayyip Erdogan si a protesta fata de tentativa esuata de lovitura de stat, potrivit Agerpres.

Dotati cu torte si drapele, cei prezenti au scandat numele presedintelui Erdogan, agitand pancarte pe care se putea citi "Veghem pentru tara" sau pucistii "au prevazut totul, cu exceptia destinului", a constatat o corespondenta a agentiei France Presse.

Circulatia a fost intrerupta incepand cu orele 19.00 GMT si a fost desfasurat un important dispozitiv de securitate, potrivit AFP.

Acest pod, unul dintre cele doua care unesc malurile asiatic si european al Istanbulului, a fost scena unor evenimente importante in cursul tragicei nopti de 15 spre 16 iulie: initial, pucistii au trimis in zona tancuri, blocand circulatia, si au deschis focul asupra multimii.

In zorii zilei de sambata, zeci de soldati care se gaseau acolo s-au predat, semn al esecului iminent la pucistilor.

"Acest pod este un simbol in prezent", a declarat Esra, 27 de ani, care a participat la manifestatie. "Cateva tancuri si soldati nu vor fi de ajuns ca sa ni-l ia", a adaugat ea.

Recep Tayyip Erdogan i-a indemnat joi pe turci sa ramana mobilizati in strada, afirmand ca "proprietarii pietelor publice nu sunt tancurile. Proprietarii sunt poporul".