Marea Britanie va dubla numarul soldatilor sai din Irak, urmand ca 500 de militari sa contribuie la antrenarea trupelor irakiene si kurde care lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic, a anuntat miercuri ministrul apararii, Michael Fallon, potrivit AFP si Agerpres.

"Vom trimite 250 de militari suplimentari in teatrul de operatiuni in urmatoarele saptamani", a indicat ministrul britanic la capatul unei reuniuni in apropiere de Washington a tarilor membre ale coalitiei internationale impotriva SI, condusa de SUA.

"Marea Britanie dubleaza numarul trupelor pe care le are in Irak pentru a ajuta la antrenarea fortelor irakiene si a (luptatorilor) peshmerga" kurzi, a precizat Fallon in fata presei.

"S-a cerut si contributia altor tari, pentru a vedea ce pot face in plus", a spus el, fara a cita alti parteneri ai coalitiei impotriva gruparii SI in Irak si Siria.

SUA i-au reunit miercuri in apropiere de Washington pe aliatii lor din coalitie si au promis sa elimine 'tumoarea' jihadista in Siria si Irak si sa combata 'metastazele' atentatelor islamiste in lume.

Secretarul american al apararii Ashton Carter a vorbit de asemenea despre 'angajamente' intre tarile aliate pentru a alunga gruparea Statul Islamic din bastioanele sale Mosul din Irak si Raqqa din Siria.