Aliatul lui Donald Trump, conservatorul Mike Pence, a acceptat oficial miercuri investitura de candidat republican pentru postul de vicepresedinte la alegerile din noiembrie, intr-un discurs la Cleveland, relateaza AFP, citta de Agerpres.

"Sunt extrem de onorat de votul dvs. de incredere si, in numele familiei mele, accept nominalizarea dvs. pentru a face campanie si a deveni vicepresedintele Statelor Unite ale Americii", a declarat Mike Pence, 57 de ani, fost membru al Congresului si guvernator al statului Indiana din 2013.

Acest conservator extrem de popular in cadrul dreptei religioase este relativ putin cunoscut la nivel national. El a fost ales de Donald Trump saptamana trecuta. Delegatii la Conventia republicana din Cleveland au ratificat aceasta alegere marti prin aclamari, conform traditiei.

"Acest om este cunoscut pentru personalitatea sa puternica, pentru stilul extrem de colorat si pentru o mare carisma", a spus Mike Pence despre Trump, glumind: "Imi imaginez ca el voia sa echilibreze lista" de candidati.

"Ati desemnat pentru presedintie un om care nu abandoneaza niciodata, care nu renunta niciodata, un luptator, un castigator. Pana in prezent, el a fost nevoit sa se lupte singur impotriva tuturor, insa saptamana asta acest partid unit se intareste si la 8 noiembrie stiu ca il vom alege pe Donald Trump drept cel de-al 45-a presedinte al SUA", a spus Mike Pence.

El a vorbit la inchiderea celei de-a treia seri a Conventiei republicane, care a fost marcata de un gest de sfidare din partea lui Ted Cruz, fost candidat in alegerile primare din primavara.

Senatorul ultra-conservator de Texas a fost huiduit copios de o mare parte a delegatilor dupa ce a refuzat sa il sustina pe Donald Trump, cerandu-le chiar republicanilor sa voteze 'conform constiintei' la scrutinul din noiembrie.

"Daca va iubiti tara si daca va iubiti copiii atat de mult pe cat ii iubesc eu, ridicati-va, vorbiti si votati conform constiintei voastre", a spus el la capatul unui lung discurs.

"Votati pentru candidati in care aveti incredere pentru a va apara libertatilor si a respecta Constitutia", a adaugat el.