Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut miercuri ministrului francez de externe Jean-Marc Ayrault "sa-si vada de treburile sale", ca raspuns la criticile sefului diplomatiei de la Paris asupra epurarilor din Turcia dupa lovitura de stat esuata, potrivit Agerpres.

Seful diplomatiei franceze a cerut duminica respectarea statului de drept in Turcia, refuzand orice "cec in alb" acordat presedintelui Erdogan, care a lansat o epurare majora in urma tentativei de lovitura de stat, aminteste AFP.

"El ar trebui sa-si vada de treburile sale", a declarat Erdogan intr-un interviu acordat canalului Al Jazeera. "Are el autoritatea de a face aceste declaratii la adresa mea? Nu! Daca el vrea o lectie de democratie, i-o putem da cu usurinta", a adaugat Erdogan.

Printre altele, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat ca "alte tari ar putea fi implicate" in tentativa de lovitura de stat care a avut loc in noaptea de vineri spre sambata in Turcia, noteaza France Presse si Reuters.

"Este posibil ca alte tari sa fie implicate" in puciul esuat, a declarat Erdogan, fara a le numi, in interviul pentru Al Jazeera.

Exprimandu-se in acest interviu prin intermediul unui interpret, Erdogan a respins de asemenea sugestiile ca el a devenit autoritar si ca democratia turca este in pericol, noteaza Reuters.

"Vom ramane in cadrul unui sistem parlamentar democratic, nu ne vom indeparta de el niciodata", a spus Erdogan.