Statele Unite condamna tentativa de lovitura de stat din Turcia, sustin Administratia Recep Tayyip Erdogan, dar solicita respectarea principiilor democratice, afirma secretarul de Stat american, John Kerry, potrivit Mediafax.

"Condamnam aceasta tentativa de lovitura de stat, vrem ca democratia sa continue si sa se dezvolte in Turcia", a declarat John Kerry, citat de cotidianul Business Standard.

"Vrem sa ne asiguram ca reactia la complot va fi total in conformitate cu democratia pe care o sustinem", a subliniat seful diplomatiei americane.

Administratia Recep Tayyip Erdogan este acuzata de tendinte autoritariste in riposta fata de tentativa de lovitura de stat. Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din functii sau arestate dupa tentativa de lovitura de stat din Turcia, in contextul in care presedintele Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie impotriva sustinatorilor adversarului sau, clericul musulman Fehtullah Gulen, relateaza Reuters. Fehtullah Gulen a negat orice implicare in tentativa de lovitura de stat, acuzandu-l pe Recep Tayyip Erdogan ca foloseste acest complot ca pretext pentru consolidarea puterii.