Doi membri ai Curtii Constitutionale din Turcia au fost arestati miercuri, a informat canalul de televiziune privat NTV, in urma tentativei de lovitura de stat din 15 iulie, soldata cu cel putin 290 de morti, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Cei doi membri ai Curtii Constitutionale fac parte dintr-un grup de 113 oficiali din sistemul judiciar arestati miercuri, a precizat NTV. Pana in prezent in jur de 60.000 de militari, politisti, judecatori, functionari publici si profesori au fost suspendati, retinuti sau sunt investigati in Turcia dupa lovitura de stat militara esuata de saptamana trecuta. Tot miercuri, Ministerul Apararii turc a anuntat ii ancheteaza pe toti judecatorii si procurorii militari din Turcia si a suspendat 262 dintre ei, a anuntat canalul de televiziune NTV.

Presedintele Recep Tayyip Erdogan si alti responsabili turci au sustinut ca in spatele tentativei de lovitura de stat de vineri noaptea se afla Fethullah Gulen, care s-a autoexilat de mai multi ani in statul american Pennsylvania, si au cerut extradarea acestuia din SUA. Gulen a negat insa orice implicare a sa in evenimentele din Turcia.