Turcia a blocat acesul la site-ul Wikileaks, a anuntat organizatia miercuri, la cateva ore dupa ce a facut publice sute de mii de documente ale partidului aflat la guvernare, informeaza Reuters.

Recep ErdoganFoto: Agerpres/AP

Wikileaks a facut publice marti aproape 300.000 de emailuri ale Partidului AK, datand din 2010 si pana pe 6 iulie 2016.

Obtinute inainte de incercarea de lovitura de stat, data la care au fost facute publice a fost devansata "ca raspuns la epurarile guvernului de dupa puci", a scris Wikileaks pe siteul sau.

Sursa mailurilor nu a are legatura cu complotistii sau cu vreun stat sau partid rival, afirma Wikileaks.

Organizatia a publicat pana acum peste 294.000 de e-mailuri, care contin mii de fisiere, ale Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP), formatiune aflata la putere in Turcia si forta politica din spatele presedintelui tarii, Recep Tayyip Erdogan. Email-urile provin de la 762 de adrese inregistrate pe "akparti.org.tr", domeniul principal al AKP, se afirma intr-un comunicat postat pe site-ul organizatiei, citat de Mediafax.

WikiLeaks sustine ca va mai publica mai multe sute de mii documente cu privire la structura politica a Turciei, totalul ar urma sa se ridice la aproximativ 800.000 de documente si e-mailuri, noteaza cotidianul britanic The Independent.

Site-ul WikiLeaks a fost luni seara tinta unui atac de tip DDoS(distributed denial of service). ''Nu suntem siguri de adevarata origine a atacului. Perioada de timp sugereaza o factiune a puterii de stat turce sau a aliatilor sai. Vom reusi si vom publica'', scrie site-ul fondat de Julian Assange.