Un nou cutremur de pamant a fost resimtit la Tokyo in dimineata zilei de miercuri, al treilea survenit in ultimele patru zile, fara a produce victime sau pagube materiale, informeaza agentia France Presse, citata de Agerpres.

Cu o magnitudine de 5 grade, cutremurul a lovit capitala si o parte din estul Japoniei, miercuri, la ora locala 07:25 (22:25 GMT, marti), a informat US Geological Survey (USGS). Acest seism a survenit dupa un altul cu magnitudinea 4,8 grade, care s-a produs marti si inca unul, de 5 grade, produs duminica.

Acest seism a avut loc la aproximativ 44 de kilometri adancime in zona prefecturii Ibaraki, la est de Tokyo. Nu a fost raportat nici un risc de tsunami, precizeaza AFP.

Japonia, situata la intersectia a patru placi tectonice, se confrunta anual cu peste 20 la suta dintre cele mai mari evenimente seismice din lume. In aceasta tara s-au produs in aprilie anul acesta o serie de cutremure puternice in regiunea Kumamoto (sud-vest), soldate cu 60 de decese.

In memoria colectiva din Japonia ramane pregnant dezastrul din 11 martie 2011, in care un seism cu magnitudinea de 9,0 grade, cu epicentrul in regiunea Tohoku din Oceanul Pacific, urmat de un tsunami devastator pentru zonele de coasta, s-a soldat cu 18.500 de decese si ciu un accident nuclear la centrala atomo-electrica de la Fukushima.