Marea Britanie va continua sa fie un participant activ pe scena europeana si dupa iesirea din Uniunea Europeana, a declarat Boris Johnson la Bruxelles, in prima sa vizita in strainatate in calitate de ministru de Externe al Regatului Unit, informeaza Bloomberg, citat de Mediafax.

"Trebuie sa punem in aplicare vointa poporului si sa iesim din Uniunea Europeana," a declarat Johnson inainte de intalnirea cu omologii sai din UE.

"Asta nu inseamna ca parasim Europa; in nici un fel nu vom abandona rolul nostru in cooperarea europeana si participarea de toate tipurile," a mai adaugat noul ministru britanic de Externe.

Johnson, care in trecut a comparat UE cu un stat totalitar, similar cu cel al lui Hitler, a declarat ca evenimentele din ultimele zile, din Franta si Turcia, pe care ministrii de Externe le vor analiza in cadrul discutiilor de luni, au ilustrat avantajele cooperari.

Cititi siAvionul care il transporta pe Boris Johnson la Bruxelles, pentru a negocia Brexitul, nevoit sa aterizeze de urgenta