Fotograful american Spencer Tunick a adunat duminica 100 de femei dezbracate la Cleveland, in apropierea locului desfasurarii Conventiei republicane, pentru a denunta atitudinea Grand Old Party (GOP), scrie AFP. Tunick, celebru pentru fotografiile sale cu nudisti, a organizat aceasta secventa cu 100 de femei avand in mana oglinzi mari circulare.

100 de femei au pozat goale inaintea Conventiei republicaneFoto: Captura YouTube

Ele aveau privirile indreptate spre uriasa sala polivalenta unde incepe luni reuniunea GOP care urmeaza sa il consacre pe Donald Trump candidatul republican la Casa Alba.

"Am doua fete si o sotie (...) si sunt consternat de retorica urii impotriva femeilor si minoritatilor in cadrul partidului republican", a explicat Spencer Tunick pentru AFP. "Nu puteam sa ma multumesc doar sa votez", a explicat el, considerand ca este indispensabil sa se faca ceva pentru "a contracara aceasta tendinta idioata".

Fotograful a precizat ca a facut pozele in zori, pe o proprietate privata.

"Sa arati un nud in public este ilegal, in schimb te poti plimba cu o arma fara sa fii deranjat. Gasesc asta destul de ciudat", a adaugat Tunick.

La sfarsitul lunii iunie, Spencer Tunick a convins peste 6.000 de persoane sa pozeze dezbracate in fata Parlamentului columbian pentru a transmite un mesaj de pace in aceasta tara sfasiata de peste jumatate de secol de un conflict armat.

Conventia in timpul careia Donald Trump va fi investit oficial drept candidat in cursa prezidentiala din noiembrie dureaza 4 zile. Au fost luate masuri exceptionale de securitate pentru ca au fost anuntate numeroase manifestatii. 3.000 de agenti ai serviciilor federale, sute de agenti antitero din cadrul FBI si mii de membri din cadrul fortelor de ordine din Ohio asigura securitatea la conventia republicanilor.