Premierul moldovean Pavel Filip sustine ca pana la finele saptamanii curente Fondul Monetar International va anunta definitivarea unui acord la nivel de experti in ceea ce priveste Republica Moldova si s-a aratat convins ca pana in luna octombrie va fi semnat un accord cu FMI, informeazaAgora.md.

Pavel FilipFoto: gov.md

"A ramas o chestiune tehnica legata de modul de administrare a granturilor, a imprumuturilor. Noi vorbim de asa numitul staff level agreement. O intelegere intre grupul de experti. Sunt anumite angajamente care trebuiesc indeplinite pana la consiliul din octombrie de la Washington", a declarat Filip.

"Exista o monitorizare din parte FMI. In acest an bugetar asteptam 25 de milioane de dolari (...) Acest acord cu FMI va debloca si celelalte finantari", a adaugat oficialul de la Chisisnau.

O misiune de experti a FMI condusa de Ivanna Vladkova-Hollar s-a aflat in vizita la Chisinau in perioada 5-15 iulie 2016, pentru a discuta un acord posibil pe o perioada de trei ani in valoare de circa 180 milioane dolari.