O tanara care se afla joi seara la Nisa era, pe 7 iulie, la Dallas, in ziua cand in orasul american a avut loc un atac armat. "Am activat Safety check pe Facebook de doua ori in aceeasi saptamana", a povestit Kristen Crouch, originara din Dallas, care a venit la Nisa pentru nunta unui prieten. "Este suprarealist. Cred ca toata lumea este in stare de soc", a declarat Kristen Crouch pentru o televiziune texana, potrivit Tempsreel.nouvelobs.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este foarte trist sa vezi ca am fost marcata ca fiind in siguranta de doua ori intr-o saptamana pe Facebook. Nu ar trebui sa traim intr-o lume ca asta", spune Kristen Crouch.

Kristen Crouch a povestit ca se intorcea joi seara la hotel cand a auzit focuri de arma. Initial a crezut ca este vorba despre focuri de artificii, inainte de a realiza ca oamenii alergau si tipau.

"Este suprarealist. Cred ca toata lumea este in stare de soc. In timp ce numarul victimelor creste, noua nu ne vine sa credem ca s-a intamplat in fata hotelului nostru", a adaugat Kristen Crouch.

Creat in 2014, Safety chech - verificarea de siguranta a Facebook a functionat pentru prima data in timpul cutremurului devastator din 2015, din Nepal. Destinat initial catastrofelor naturale, instrumentul Facebook a fost utilizat in premiera si pentru atentate dupa atacurile de anul trecut de la Paris.