Serviciul Uber isi suspenda operatiunile in Ungaria din cauza unor reglementari guvernamentale care ii fac imposibila derularea activitatii, a anuntat miercuri compania, citata de Reuters.

Foto:

"Vom suspenda Uber X in Budapesta pe 24 iulie", a declarat Rob Khazzam, managerul general Uber pentru Europa Centrala intr-un interviu acordat Reuters.

"Din pacate, logica evolutiilor legislative din Ungaria din ultimele 18 luni ne-au condus la aceasta decizie dificila", arata reprezentantul Uber.

In iunie, parlamentul Ungariei, in care partidul Fidesz al premierului Viktor Orban are o majoritate puternica, a votat o propunere legislativa menita sa reduca activitatea Uber.

Miscarea a venit dupa mai mult proteste ale soferilor de taxi si interzicerea serviciului Uber in unele tari.

Noua lege, care intra in vigoare luna aceasta, va permite autoritatii nationale de comunicatii sa blocheze accesul la internet "serviciilor ilegale de dispecerat".

Soferii de taxi din Ungaria au cerut ca Uber sa fie declarat ilegal si aplicatia sa de smartphone blocata, pentru ca, spun soferii, incalca reglementarile pe care ate firme de taxi trebuie sa le respecte.

"Nu este o interdictie. Uber nu a fost interzis in Budapesta, este pur si simplu o suspendare fortata, nu ni s-a lasat nicio alta alternativa de catre autoritatile din Ungaria, ca raspuns la aceste evolutii", a spus Khazzam.