In mai multe orase din Pakistan au fost descoperit afise care cer sefului armatei sa renunte sa iasa la pensie si sa preia puterea, intr-o tara care a fost condusa mult timp de militari, scrie AFP.

Zeci de postere au aparut in timpul noptii pe mai multe strazi din capitala Islamabad si in marile orase Lahore, Karachi si Rawalpindi, sediul cartierului general al armatei.

Purtand portretul foarte popularului sef de stat major pakistanez, generalul Raheel Sharif, acestea sunt semnate de partidul politic "Move on Pakistan", creat in 2013 si putin cunoscut de public.

"A pleca nu mai este de actualitate, veniti acum pentru dragostea lui Dumnezeu", scrie pe afise, in conditiile in care generalul Sharif a anuntat in ianuarie ca se retrage din armata, rupand astfel lunga traditie de prelungire a mandatelor predecesorilor sai.

"O dictatura e mai buna decat acest guvern corupt", a explicat seful miscarii Move on Pakistan, Ali Hashmi.

Nici armata si nici guvernul nu au reactionat.

Raheel Sharif este extrem de popular in Pakistan, unde publicul este multumit de imbunatatirea situatiei de securitate.

In schimb, guvernul premierului Nawaz Sharif (fara nicio legatura cu generalul) este foarte nepopular si considerat corupt si ineficient.

Pakistanul a fost condus de militar in peste jumatate din cei 69 de ani de existenta si expertii considera ca acestia sunt cei care dirijeaza si acum politicile in materie de aparare si politica externa.

Succesorul lui Raheel Sharif va avea dificila sarcina de a tine sub control miscarile insurgente din interiorul tarii, sa gestioneze relatiile foarte conflictuale cu India si sa incerce sa promoveze pacea in Afganistan.