Seful Politiei din Dallas, David Brown, a aparat luni folosirea unui robot care a transportat un dispozitiv explozibil pentru a-l ucide pe atacatorul care a impuscat mortal joi cinci politisti in acest oras din Texas, relateaza AFP, citata de Agerpres.

In cadrul unei conferinte de presa, David Brown a revizuit de asemenea in crestere - de la sapte la noua - numarul politistilor raniti direct de gloante sau de srapnele. Doi civili au fost de asemenea raniti in atacul asupra politistilor.

"Nu a fost o dilema etica pentru mine. As face-o din nou" daca situatia are cere-o, a declarat seful politiei in privinta utilizarii robotului care a transportat o bomba pentru a pune capat unei confruntari de mai multe ore intre fortele de ordine si atacator, ucis in explozie.

Micah Johnson, un fost combatant american de culoare in varsta de 25 de ani care a luptat in Afganistan, a explicat ca a trecut la actiune ca reactie la moartea a doi barbati de culoare in Lousiana si Minnesota, marti si, respectiv, miercuri.

El a actionat dupa o manifestatie pasnica ce denunta actele brutale ale politiei, iar autoritatile au precizat ca el pregatea un atac devastator cu bomba.

"Voi utiliza toate mijloacele necesare pentru a salva viata politistilor nostri. Nu mi-e rusine sa o spun", a precizat luni Brown, adaugand ca robotul, care a costat 150.000 de dolari, a suferit daune, dar functioneaza in continuare.

Anchetatorii trebuie sa vizioneze sute de ore de imagini filmate de catre camerele individuale ale politistilor, camerele de pe masinile acestora si cele ale magazinelor, pentru a incerca sa reconstituie evenimentele.