O manifestatie a militantilor de extrema stanga la Berlin impotriva evacuarii unei cladiri ocupate ilegal a degenerat in confruntari violente in noaptea de sambata spre duminica, soldandu-se cu ranirea usoara a 123 de politisti, precum si cu 86 de interpelari, a anuntat politia germana, potrivit Agerpres, care citeaza agentia DPA.

Un responsabil al municipalitatii Berlinului, Frank Henkel, a denuntat ceea ce el a numit ''orgia violentei extremei stangi'' si abuzarea de dreptul de a manifesta ''de catre anarhisti si turbulenti''. In opinia sa este vorba de cea mai violenta manifestatie de acest tip din capitala germana din ultimii ani.

Incidentele au avut loc in mai multe cartiere centrale din Berlin, dar amploarea consecintelor nu a fost stabilita si comunicata decat duminica de catre fortele de ordine.

In afara de politistii raniti cu pietre, sticle sau cu bate, si in afara de interpelari, politia a indicat ca numeroase vehicule au fost incendiate si vitrine de magazine sparte. Mai multi manifestanti au fost, de asemenea, raniti. Majoritatea dintre manifestantii interpelati au fost intre timp eliberati.

Protestele au izbucnit din cauza evacuarii unei cladiri in Rigaer Strasse, ocupata ilegal de catre militanti ai extremei stangi. La manifestatia de sambata seara au participat pana la 3.500 de persoane si politia a mobilizat 1.800 de oameni in cursul noptii.