Trei tari si-au avertizat cetatenii sa ramana in garda daca viziteaza orasele din SUA, zguduite de protestele violente care au izbucnit dupa impuscarea unor negri de catre politie, in Lousiana si Minnesota. informeaza Reuters.

Statele Unite emit in mod regulat avertismente de calatorie, indemnandu-i pe americani sa evite sau sa manifeste prudent in tarile marcate de violenta si instabilitate politica.

Acum, America este punctul de ingrijorare maxima pentru guvernele din Orientul Mijlociu si Caraibe. Protestatarii au marsaluit in marile orase din SUA tot weekend-ul, dupa ce politistii au ucis niste barbati de culoare in Louisiana si Minnesota.

Protestele au dus la numeroase arestari, batai si leziuni, intre confruntarile dintre politisti si protestatari. America a fost, de asemenea, tensionata, dupa ce un negru inarmat a impuscat mortal cinci politisti in Dallas.

Ambasada SUA din Bahrain, o insula mica din Orientul Mijlociu, a cerut cetatenilor intr-o postare pe Twitter "sa fie precauti la proteste sau la zonele aglomerate din jurul Americii".

Emiratele Arabe Unite au cerut ca studentii sai si alti cetateni ai SUA sa fie atenti.

"Va rugam sa fiti constienti de imprejurarile imediate si evitati locurile aglomerate, atunci cand este posibil. O grija deosebita in timpul festivalurilor mari sau a evenimentelor, fiti atenti si stati in siguranta", a declarat Ambasada Emiratelor Arabe.

Numai in luna iunie, SUA a emis avertizari de calatorie pentru Bangladesh, Venezuela, Irak si Mali.