Sediul central al politiei din Dallas a fost plasat in alerta sambata seara, timp de cateva ore, dupa ce a primit o amenintare la adresa fortelor de ordine, insa perchezitiile s-au incheiat fara urmari, relateaza Agerpres citand AFP.

Sediul politiei din DallasFoto: dallaspolice.net

Declansarea acestei alerte a avut loc la doua zile dupa masacrul in care un atacator izolat a deschis focul asupra unor politisti din Dallas, dintre care cinci si-au pierdut viata, iar alti sapte au fost raniti.

Atacatorul, un fost militar de culoare in varsta de 25 de ani, a declarat inainte de a fi ucis, potrivit politiei, ca vrea sa ii razbune pe negrii americani impuscati de politisti.

"Departamentul politiei din Dallas a primit o amenintare anonima impotriva fortelor de ordine din intreg orasul si a luat masuri preventive" pentru a intari securitatea, a informat un comunicat transmis sambata presei.

Dupa declansarea alarmei, politistii au facut cunoscut ca sediul central este evacuat, insa Departamentul a dat ulterior asigurari pe Twitter ca nu este cazul.

Membri ai fortelor de elita ale politiei SWAT au fost desfasurati in jurul cladirii principale a politiei, potrivit presei locale.

Un cotidian local, Dallas Morning News, a anuntat ca alerta a fost declansata atunci cand a fost observat in zona un individ purtand masca.

"Un barbat purtand o masca neagra a fost observat intr-un parking situat in spatele sediului central" al politiei, potrivit jurnalului.

Operatiuni de cautare au fost lansate in doua randuri pe cele trei etaje ale garajului, fara sa se descopere ceva suspect, a informat politia pe contul sau de Twitter.

Alerta a fost ridicata in jurul orelor 20.00 (duminica, 01.00 GMT) la doua ore dupa inchiderea circulatiei in zona.

In timpul alertei, mai multi politisti cu arme de asalt au fost vazuti patruland prin parking in zona rezervata pentru vizitatori, separata de cea a politistilor printr-un zid inalt de aproximativ zece metri, a constatat un corespondent al AFP.

Numeroase masini de politie au fost trimise in vecinatatea parkingului pentru a bloca accesul spre acesta.

Pentru scurt timp, un elicopter a patrulat in apropierea sediului politiei inainte de a fi retras.

In pofida alertei, politia nu a evacuat esplanada situata in fata sediului central, unde zeci de persoane se reculeg continuu dupa masacru.

Atacul armat a avut loc joi, cand agresorul a deschis focul asupra politistilor la finalul unei manifestatii.

Manifestatia de la Dallas se inscria in randul protestelor organizate pe intreg teritoriul SUA fata de asasinarea a doi barbati de culoare, victime ale politiei cu cateva zile inainte, unul in Louisiana, celalalt in Minnesota.