Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a facut un apel, sambata, la Rusia sa renunte la sprijinirea din punct de vedere politic, militar si financiar al rebelilor separatisti din estul Ucrainei, scrie Mediafax.

Oficialul NATO a declarat, in cadrul conferintei de presa organizata dupa intalnirea cu presedintele ucrainean, ca a "reafirmat sprijinul de durata al NATO pentru Ucraina si cooperarea cu Kiev. Si am salutat planurile guvernului ucrainean de reforma. Aliatii sunt uniti in sprijinul lor pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei. (...) Si condamnam destabilizarea deliberata a estului Ucrainei de catre Rusia".

"Facem apel la Moscova sa puna capat sprijinului politic, militar si financiar pentru separatisti. Toate partile trebuie sa puna in aplicare in totalitate Acordul de la Minsk. Si sa lucreze in favoarea unei solutii negociate. In pofida provocarilor conflictului in curs de desfasurare, Ucraina s-a angajat sa realizeze reforme majore, precum si sa continue eforturile de combatere a coruptiei".

"Rusia a continuat actiunile agresive prin care submineaza suveranitatea, integritatea si securitatea teritoriala a Ucrainei, incalcand prevederile dreptului international. Aceste evolutii au implicatii serioase pentru stabilitatea si securitatea intregii zone euro-atlantice," se mai afirma in comunicatul dupa intalnirea lui Stoltenberg cu presedintele Petro Poroshenko.