Cinci barbati, dintre care patru fotbalisti, au fost decapitati de catre membrii Statului Islamic (ISIS) in Siria, dupa ce liderii religiosi ai grupului au declarat faptul ca sustinerea fotbalului contravine legilor islamice, relateaza Mediafax citand Daily Mail.

Victimele, fotbalisti la Al Shabab, au fost executati in fata unei multimi de copii in Raqqa, o regiune din Siria contralata de ISIS. Potrivit relatarilor, liderii Statului Islamic au afirmat ca cei ucisi erau spioni ai unui grup rebel kurd. Identitatea celei de-a cincea victime nu a fost facuta publica.

Membrii Statului Islamic au interzis sporturile organizate, inclusiv fotbalul, in urma cu doi ani, atunci cand au preluat controlul asupra zonei Raqqa. Anul trecut, militantii ISIS au ucis 13 adolescenti care urmareau un meci de fotbal de la Cupa Asiei, intre Irak si Iordania.

Tinerii au fost surprinsi uitandu-se la meci in orasul irakian Mosul, controlat de ISIS, iar apoi au fost ucisi in mod public, la fel ca si cei cinci barbati, in fata unei multimi de copii, de catre un pluton militar de executie.