Cetatenii UE care vin in Marea Britanie dupa ce tara va parasi Uniunea Europeana vor trebui sa obtina permise de munca daca doresc sa ramana, a declarat Andrea Leadsom, una dintre cele doua candidate in cursa pentru a-l inlocui pe David Cameron in functia de prim-ministru britanic, relateaza Reuters.

Andrea LeadsomFoto: YouTube

"Dupa ce vom parasi UE, vom avea din nou controlul imigratiei. Persoanele care vin in vacanta sau calatoresc in interes de afaceri sau pentru a colabora in domeniul stiintei vor putea sa faca acest lucru, dar dreptul de sedere si dreptul de a lucra aici vor depinde de permisele de munca", a declarat, sambata, Leadsom ziarului Times.

Contracandidata sa, Theresa May, care este si ministru de Interne, a exprimat un punct de vedere similar pe acest subiect. May a declarat sambata pentru Daily Telegraph ca Brexit inseamna controlul liberei circulatii a persoanelor.

Andrea Leadsom, secretar la Ministerul Energiei, s-a calificat joi in etapa finala pentru desemnarea liderului Partidului Conservator si, implicit, a premierului Marii Britanii, conform Mediafax. Contracandidata sa, Theresa May a obtinut 199 de voturi, in timp ce Leadsom a fost votata de 84 de colegi.

Etapa finala pentru desemnarea liderului Partidului Conservator este programata pe 9 septembrie.