Presa americana a difuzat vineri imagini terifiante de la atacul armat din Dallas (Texas, sudul SUA), in care cinci politisti au fost ucisi si alti sapte au fost raniti, o inregistrare video suprinzand momentul in care un politist incearca sa-l impuste pe unul dintre atacatori, insa acesta din urma scapa nevatamat si il ucide apoi pe ofiterul de politie, tragand asupra sa de la mica distanta cu o arma de asalt.

Politisti ucisi in DallasFoto: Captura YouTube

Inregistrarea, filmata de la un balcon dintr-o cladire aflata vizavi de locul schimbului de focuri, il arata pe un atacator ascunzandu-se dupa un stalp cand un politist se apropie de el, pe furis, din spate, relateaza Daily Mail.

Politistul incearca sa-l opreasca pe atacator cu un glontul bine plasat, insa glontul ricoseaza din vesta antiglont a ucigasului, care scapa nevatamat, iar politistul devine expus.

Ucigasul fuge apoi spre politist, care se adaposteste dupa stalp. Politistul se intoarce spre dreapta sa, asteptandu-se se pare ca atacatorul sa se apropie pe interior, insa ucigasul se apropie din partea cealalta a pilonului, surprinzandu-l pe politist.

In numai o secunda, atacatorul isi impusca in spate, de la mica distanta, victima, care cade la pamant, in timp ce fragmente din stalp sar in jurul sau, de la focurile trase probabil de ceilalti politisti.

Atacatorul il executa apoi cu sange rece pe politistul aflat la pamant, tragand cel putin patru focuri.

Potrivit unui martor, ucigasul pare sa fi avut asupra sa o pusca de asalt de tip AR-15. Martorul a mai spus ca atacatorul avea atat de multa munitie, ca "ii pica din buzunare".

Cinci politisti au fost ucisi si alti sapte raniti in urma unui atac comis joi seara in Dallas de cel putin o persoana, care a declarat ca dorea sa ucida persoane albe, inainte de a fi ucis intr-o interventie a fortelor de elita, care au trimis in cladirea in care acesta era baricadat un robot telecomandat care avea asupra sa o bomba, relateaza AFP.

Aceste violente, pe fondul unui climat de acuzatii rasiste, a provocat haosul in acest mare oras din sudul Statelor Unite, unde joi avea loc o manifestatie in semn de omagiu pentru doi cetateni de culoare ucisi de politie in alte doua regiuni ale tarii.

Vineri, in centrul Dallasului actionau in continuare genistii, expertii legisti si in balistica. Deocamdata nu se cunoaste exact cati suspecti au participat la schimbul de focuri. Principalul suspect s-a baricadat mai multe ore intr-o cladire si a fost ucis in cele din urma cu ajutorul robotului telecomandat.

"Nu exista cuvinte pentru a descrie atrocitatile care au avut loc in oras. Tot ce stiu este ca aceasta fractura dintre politie si cetatenii nostri trebuie sa inceteze", a declarat David Brown, seful politiei locale, la capatul unei nopti albe.

Martorii de la fata locului, si in special manifestantii care se adunasera pentru a denunta abuzurile politiei, au descris scene de panica, tiruri sustinute de arme, locuitori care fugeau in toate directiile sa se ascunda.