Rezultatul referendumului de pe 23 iunie, in urma caruia 52% dintre britanici au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana, a creat panica in randul tinerilor care intentioneaza sa plece la studii in Marea Britanie. Printre primii cetateni afectati direct de aceasta stire au fost studentii europeni din Marea Britanie ale caror prime intrebari erau: oare va trebui sa platesc taxe de scolarizare mai mari? Oare voi mai avea acces la imprumutul guvernamental de care beneficiam pana in prezent?

EDUCATIVA Foto: Educativa

Taxele de scolarizare nu se vor schimba pentru studentii admisi la facultate in 2016/2017

Taxele de scolarizare nu vor creste fata de nivelul cu care fiecare student a inceput programul de studii la care se afla. Contractarea imprumutului guvernamental la inceputul programului de studii garanteaza continuarea acordarii acestuia pe toata durata programului pentru cei care incep cursurile in toamna acestui an (licenta, master), indiferent daca statutul Marii Britanii se schimba in cadrul UE. Aceste masuri sunt vesti extrem de bune pentru cei peste 8.000 de studenti romani care studiaza in Marea Britanie si pentru cei aproximativ 2.000 care au aplicat pentru admitere anul acesta academic. O analiza completa a situatiei sistemului academic universitar post BREXIT poate fi consultata pe siteul EDMUNDO.

O ultima sansa pentru studii in Marea Britanie

INSA, aceste confirmari pentru anul care tocmai trebuie sa inceapa, reprezinta, in fond, si o ultima sansa pentru acei studenti care isi doreau sa studieze in Marea Britanie, dar care nu au facut-o la momentul in care au absolvit liceul sau facultatea. Inainte de decizia Brexit, studentii romani aveau optiunea sa mearga la studii de licenta la o facultate din Romania urmand ca ulterior, dupa absolvire, sa plece la master in Marea Britanie, beneficiind de anul acesta de un imprumut guvernamental si pentru acest tip de studii.

Solutia imediata: admitere cu raspuns pe loc la studii in Marea Britanie pentru programele de licenta si de master

Pe 19 si 20 iulie, la Bucuresti, Iasi si Timisoara, opt universitati din Marea Britanie organizeaza admiteri cu raspuns pe loc pentru tinerii interesati sa isi inceapa sau sa isi continue studiile in strainatate.

Anglia Ruskin University, Birmingham City University, Coventry University, University of Essex, University of Greenwich, University of Hull, University of Northampton si University Campus Suffolk sunt institutiile care vara aceasta fac concurenta marilor centre universitare romanesti si care vor emite oferte pe loc celor care se inscriu la interviurile de admitere. Admiterile pe loc au loc la sediile EDMUNDO sau pe Skype, de acasa. Participarea este gratuita, pe baza completarii formularului de inscriere.

Despre EDMUNDO - A World of Education

EDMUNDO este serviciul gratuit de consiliere educationala internationala care lucreaza activ cu peste jumatate din toti aplicantii romani la studii in Marea Britanie. Serviciul face parte din portofoliul de produse si servicii oferite de Grupul EDUCATIVA printre care se numara si: RIUF - cel mai important targ international de universitati, UNIVERSALIO si EDMERICA ¬ servicii de consultanta pentru universitati de top din intreaga lume si platforma centralizata de admitere la facultate in Romania - AdmitereOnline.ro.

Persoana de contact

Simona Lungu

Marketing & Communication Manager EDUCATIVA

simona.lungu@educativa.ro

0755.156.100