Premierul britanic David Cameron l-a propus pe actualul ambasador al Marii Britanii la Paris, Julian King, sa devina noul comisar european de nationalitate britanica, dupa demisia lui Jonathan Hill, luna trecuta, ca urmare a votului dat de britanici in favoarea iesirii tarii din UE, a anuntat vineri o purtatoare de cuvant a Comisiei Europene, citata de AFP.

Luni, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, il va "primi si audia pe Julian King, dupa nominalizarea sa de catre premierul David Cameron pentru a-l inlocui pe comisarul (european) demisionar Lord Hill", a declarat purtatoarea de cuvant Mina Andreeva in cursul unei briefing de presa.

"Sir Julian King este un diplomat experimentat, are o expertiza deosebita in afaceri europene, iar premierul crede ca va fi un plus important pentru Comisie", a declarat pe de alta parte reporterilor si purtatoarea de cuvant a lui David Cameron, potrivit Reuters.

Jonathan Hill, comisar european pentru Servicii Financiare, si-a anuntat demisia la o zi dupa anuntarea rezultatelor referendumului din 23 iunie, declarandu-se "foarte dezamagit" de decizia majoritatii conationalilor sai de a parasi Uniunea Europeana.

Portofoliul sau a fost incredintat provizoriu vicepresedintelui CE, Valdis Dombrovskis.

Purtatoarea de cuvant a Comisiei Europene a refuzat sa precizeze care vor fi domeniile de competenta ce vor fi incredintate lui Julian King in caz ca nominalizarea acestuia va fi confirmata.