Republica Moldova risca sa-si piarda integritatea teritoriala, din cauza apropierii de Romania, a afirmat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, intr-un interviu publicat vineri de cotidianul Kommersant, dupa vizita intreprinsa de oficialul rus in Moldova, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Un fapt, evident chiar si pentru cei mai inversunati sustinatori ai unirii cu Romania, este acela ca daca Moldova face un pas spre Romania, regiunea Transnistria se va desparti la acest viraj abrupt", a spus Rogozin.

Oficialul de la Moscova a adaugat ca in cazul in care cetatenii din Moldova doresc sa se alature Romaniei "atunci ar trebui mai bine sa lase regiunea transnistreana sa plece pe cale amiabila, iar in cazul in care nu doresc sa se alature Romaniei, in cazul in care doresc sa ramana un stat suveran, un stat inteligent, care isi protejeaza toti cetatenii sai, atunci aceasta lucru va dura ani de zile, dar acei ani nu vor fi in zadar, deoarece vor fi folositi pentru a restabili integritatea teritoriala a tarii."

Rogozin a mai spus ca este imposibil sa se vorbeasca despre reluarea discutiilor asupra statutului regiunii Transnistria, deoarece cele doua parti nu sunt pregatit pentru negocieri de o asemenea anvergura.

Vicepremierul a mai precizat ca administratia de la Moscova este in mod constant interesata de situatia din Trasnsnistria. "Compatriotii nostri, cetatenii nostri, conationali pentru noi, cei care traim aici. Asa ca, indiferent de cat de dificila este situatia politica, va puteti baza intotdeauna pe Federatia Rusa", a mai spus Rogozin.