Resturi ale epavei EgyptAir au fost descoperite pe o plaja din nordul Tel Avivului, a declarat un functionar al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, citat de Reuters.

Avion Airbus al EgyptAir (foto de arhiva)Foto: EgyptAir

Netanyahu a fost informat despre descoperire in timpul unei vizite in Etiopia, in care a cerut autoritatilor din Egipt sa predea bucatile epavei cel mai tarziu vineri, pentru o analiza ulterioara.

Airbus-ul A320 s-a prabusit in Marea Mediterana, in drum spre Paris, de la Cairo, pe 19 mai. Toti cei 66 de oameni de la bord au murit, iar cauza prabusirii este inca necunoscuta.

Saptamana trecuta, resturile epavei au fost aduse pe aeroportul din Cairo, unde investigatorii vor incerca sa reasambleze parti ale cadrului aeronavei, ceea ce i-ar putea ajuta sa afle ce a provocat dezastrul.

Oficialul israelian, care a vorbit sub protectia anonimatului, a declarat ca "bucati din avion" au fost descoperite pe malul marii in Netanya, o statiune mediteraneana aflata la 30 km de Tel Aviv.

"Bucatile au fost colectate si se pare ca exista o foarte mare probabilitate ca acestea sa apartina avionului egiptean". In conformitate cu procedurile internationale, Franta, punctul de plecare al avionului si Egiptul au fost informate", a declarat acesta.

Surse din comisia de ancheta au declarat ca inregistrarile audio de la bordul aeronavei indica o incercare de stingere a unui incendiu de la bord, chiar inainte ca avionul sa se prabuseasca in Mediterana.