Catolicii din Philadelphia care au divortat si apoi s-au recasatorit civil sunt bineveniti la impartasanie - atat timp cat se abtin de la sex si sa aiba o relatia ca intre "frate si sora", se arata intr-un nou regulament publicat luna aceasta de arhiepiscopul conservator din Philadelphia, Charles Chaput, informeaza The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arhiepiscopul mai afirma ca homosexualii catolici ar trebui sa "traiasca in castitate". Acesta le-a cerut preotilor din arhiepiscopie sa ii ajute pe catolicii care unt atrasi de persoane de acelasi sex si carora "castitatea li se pare foarte grea".

Iar pentru ca atractia fata de o persoana de acelasi sex poate lua "forme diverse", arhiepiscopia pune ca o persoana poate avea, in continuare o casatorie heterosexuala si copii, chiar daca exista "un oareceare grad de atractie fata de acelasi sex".

Noul regulament, care a intrat in vigoare la 1 iulie, vine la 3 luni ce papa Francisc a cerut mai multa deschidere si acceptare a catolicilor care traiesc in afara invatamintelor si doctrinei sociale a bisericii, inclusiv persoane care audivortat si s-au recasatorit sau persoane in relatii homosexuale.

Arhiepiscopul de Philadelphia, Charles Chaput, este cunoscut drept unul dintre cei mai duri lideri conservatori ai Bisericii Catolice din SUA.