Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a exprimat miercuri foarte mari rezerve fata de propunerile de reorganizare a serviciilor de informatii, emise in ajun de o comisie parlamentara care anchetase circumstantele atentatelor de la Paris din 2015, relateaza Agerpres citand AFP.

El s-a aratat sceptic in special fata de crearea unei agentii nationale a informatiilor, preconizata de deputati pentru ameliorarea coordonarii intre diferitele entitati existente in prezent in domeniu.

"Daca trebuie sa fie un ghiseu in plus acolo unde credeti ca sunt deja prea multe, am fi intr-o situatie in care am transformao prajitura mille-feuille pe care o regretati in budinca de prune", a lansat el in incinta Adunarii Nationale.

Subliniind ca exista deja un coordonator national al informatiilor, ministrul a replicat: "Dupa ce vom fi in situatia de a stabili in ce masura un director general isi va aduce contributia mai mult decat un coordonator, vom putea evoca aceasta problema impreuna".

Interventia sa i-a suscitat "cea mai vie consternare" presedintelui comisiei de ancheta, Georges Fenech (membru al opozitiei de dreapta).

"Respingand categoric concluziile muncii aprofundate a 30 de parlamentari de toate sensibilitatile, calificata cu morga drept 'budinca de prune', ministrul de Interne face o demonstratie stralucita cu o suficienta fara precedent a negarii oricarei responsabilitati in organizarea serviciilor sale de informatii al caror faliment a dus la masacrele din lunile ianuarie si noiembrie 2015", a declarat deputatul intr-un comunicat.