NATO si Rusia vor incerca incerca sa "dialogheze" din nou saptamana viitoare, pe 13 iulie, la Bruxelles, la patru zile dupa summitul liderilor Aliantei ce se va desfasura la Varsovia, a anuntat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de AFP.

Jens StoltenbergFoto: AGERPRES

Aceasta reuniune NATO-Rusia, la nivel de ambasadori, "va avea loc pe 13 iulie la sediul Aliantei din Bruxelles, la scurt timp dupa dupa summitul NATO de la Varsovia", a precizat Stoltenberg.

Criza ucraineana a provocat tensiuni puternice intre Moscova si Alianta, iar Consiliul NATO-Rusia, o instanta de dialog, nu s-a mai reunit decat o singura data dupa iunie 2014, in luna aprilie a anului trecut, la Bruxelles.

Jens Stoltenberg anuntase inca de luni ca NATO si Rusia ar putea organiza o noua reuniune care va viza imbunatatirea dialogului si evitarea incidentelor militare, "la putin timp dupa" summitul Aliantei care va avea loc la Varsovia vineri si sambata.

"Consiliul NATO-Rusia poate juca un rol important ca forum de dialog" si pentru "cresterea previzibilitatii" in materie militara, a spus Stoltenberg, luni, la Bruxelles. "Este motivul pentru care lucram cu Rusia pentru a organiza o noua reuniune la putin timp dupa summit", a adaugat el.