Atletul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat la sase ani de inchisoare de un judecator sud-african, sentinta nefiind definitiva. El va fi insa incarcerat imediat.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 12.55Oscar Pistorius nu va face apel, a anuntat echipa lui de avocati. El va executa “intre jumatate si doua treimi din condamnare” inainte sa poata aplica pentru eliberare conditionata, a spus unul dintre avocati.

Sportivul de 29 de ani a fost judecat pentru uciderea prietenei lui in 2013.

Procuratura ceruse ca el sa nu primeasca mai putin decat minimul recomandat de lege pentru crima, adica 15 ani de inchisoare.

“Opinia publica poate fi galagioasa si insistenta, dar nu poate juca niciun rol in decizia acestei curti”, a spus inaltul judecator Thokozile Masipa.

Aceasta a sustinut ca au existat motive convingatoare sa nu-i dea lui Pistorius cel putin minimul de 15 ani prevazut de lege si ca o astfel de decizie ar fi fost o nedreptate.

In 2014 el primise o condamnare de cinci ani pentru ca a omorat-o pe Reeva Steenkamp, fiind eliberat in octombrie anul trecut din penitenciar si urmand sa-si execute restul de pedeapsa la domiciliu.