Cinci sute de femei venezuelene s-au napustit peste un pod catre Columbia, sfidand granicerii, pentru a face rost de produse alimentare de baza si bunuri pe care nu le gasesc la ele acasa, scrie The Guardian.

Multime de venezuelene fortand granita de foameFoto: Captura YouTube

Imbracate in tricouri albe, femeile din orasul venezuelean Urena au pornit in mars catre barierele pazite de membrii Garzii Nationale.

Acestia au format un cordon pentru a le impiedica sa treaca, dar femeile au reusit sa-l sparga, strigand de bucurie in timp ce treceau in orasul columbian Cucuta.

“Femeile din Urena au decis sa vina la podul international pentru a trece granita deoarece nu avem mancare in case, copii nostri sunt flamanzi, avem nevoie de multe”, a spus o femeie pentru cotidianul La Opinion din Cucuta.

Ele au umplut pietele si magazinele din orasul colombian, cumparand hartie igienica, ulei de gatit, malai si alte lucruri greu de gasit acasa.

Din cauza cursului de schimb dintre bolivarul venezuelean si peso-ul columbian si lipsa subventiilor din Columbia, femeile care au fortat trecerea granitei au platitprobabil de zece ori mai mult, comparativ cu preturile din tara lor, pentru bunurile cumparate.