Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana nu ar trebui sa afecteze perspectivele de aderare la UE ale statelor balcanice, au declarat cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, informeaza presa internationala, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Decizia Marii Britanii nu a schimbat nimic in aceasta privinta", a declarat Merkel la finalul unei intruniri desfasurate la Paris, pentru a atenua ingrijorarile statelor din Balcanii de Vest.

Liderii a sase tari membre UE si a sase state balcanice au avut o intrevedere la Paris in cadrul celui de-al treilea summit al Procesului de la Berlin, o initiativa politica lansata in urma cu doi ani care doreste sa sustina apropierea statelor din sud-estul Europei prin cooperare de tip regional.

In cadrul reuniunii de la Paris, statele balcanice de vest - Albania, Bosnia-Hertegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru si Serbia - au semnat un acord asupra infiintarii unui Birou de Cooperare al Tineretului Regional (RYCO).

Biroul va avea sediul in Tirana, iar jumatate din bugetul sau va fi finantat de tarile balcanice de vest, in vreme ce cealalta jumatate va fi asigurata de institutii financiare internationale si de Comisia Europeana.