Un atacator sinucigas a detonat luni seara un dispozitiv explozibil in apropiere de sediul de securitate al Moscheii Profetului din Medina, Arabia Saudita, al doilea cel mai sfant loc al Islamului dupa Mecca, relateaza televiziunea al-Arabiya, citata de Reuters.

Atacul cu bomba vine dupa ce si in orasele Qatif si Jeddah s-au produs explozii luni, ultima zi a Ramadanului (luna sfanta a postului la musulmani) si inceputul sarbatorii Eid ul-Fitr.

Fotografii distribuite pe retelele de socializare aratau nori de fum negru ridicandu-se in apropiere de Moscheea Profetului, cea mai importanta moschee din Medina.

_____

Doua explozii au zguduit luni seara orasul Qatif din estul Arabiei Saudite, unde locuiesc numerosi membri ai minoritatii musulmane siite, iar martori relateaza ca fragmente de trupuri umane au fost vazute in zona deflagratiei, transmite Reuters.

Un martor a povestit ca o explozie a distrus o masina parcata langa o moschee, fiind apoi urmata de o alta explozie, in jurul orei locale 19.00.

Bucati de corpuri umane au putut fi vazute la locul deflagratiei si se crede ca ar apartine atacatorului, a adaugat martorul.