Secretarul de stat britanic Theresa May, unul dintre favoritii pentru pozitia de premier al Marii Britanii, sustine ca tara sa trebuie sa aiba o viziune clara asupra pozitiei sale de negociere asupra unui acord post-Brexit cu Uniunea Europeana inainte de declanseze articolul 50 din tratatul de la Lisabona, informeaza Reuters.

Theresa MayFoto: Agerpres/EPA

Britanicii au votat la referendumul din 23 iunie iesirea tarii lor din UE, provocand demisia premierului David Cameron care a condus campania "Remain".

Cameron a declarat ca succesorul sau va trebui sa decida momentul declansarii articolului 50, pasul formal pentru inceperea negocierii conditiilor iesirii Marii Britanii din UE.

"Este important sa facem asta in intervalul temporal corect si sa obtinem acordul potrivit pentru Marea Britanie", a declarat May pentru postul de televiziune ITV, reiterand ca nu va invoca articolul 50 anul acesta.

May, care a militata pentru ramanerea in UE inainte de referendum, a mai declarat ca un mesaj puternic pentru votul de Brexit a fost ingrijoarea provocata de imigratie, pe care urmatorul guvern trebuie sa o aduca la niveluri sustenabile.