Candidatul democrat pentru alegerile prezidentiale din SUA, Hillary Clinton, a fost audiata sambata dimineata de catre politia federala americana FBI in cadrul anchetei asupra utilizarii adresei private de email in perioada in care a fost secretar de stat, a informat un purtator de cuvant intr-o declaratie de presa, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Clinton "a dat o declaratie voluntara in aceasta dimineata pe subiectul aranjamentului cu privire la e-mailuri in perioada in care a fost secretar" de stat, a declarat Nick Merrill, spunand ca a fost "incantata ca a avut ocazia sa ajute Departamentul de Justitie pentru ca aceasta ancheta sa ajunga la o concluzie."

Audierea a durat aproximativ 3 ore și jumătate și a avut loc la sediul FBI, în capitala federală Washington, a precizat un apropiat al candidatei democrate pentru agentia de presa.

Hillary Clinton se afla in centrul unui scandal dupa ce anul trecut s-a aflat ca a utilizat un cont privat de email si un server privat pe cand conducea Departamentul de Stat (2009-2013). Dezvaluirile i-au adus actualei candidate la nominalizarea democrata critici vehemente din partea adversarilor republicani, iar Biroul Federal de Investigatii (FBI) a deschis o ancheta.

Utilizarea unui cont privat in scopuri profesionale este interzisa de administratia americana, iar adversarii republicani o acuza pe Hillary Clinton ca, prin nefolosirea conturilor oficiale si a serverelor securizate, a pus in pericol securitatea nationala, dar si ca a vrut sa ascunda anumite lucruri.

Hillary Clinton sustine insa ca emailurile sale nu erau secrete atunci cand le-a trimis din contul privat. Ea a remis Departamentului de Stat 52.000 de pagini de documente referitoare la aceste mesaje.