Lantul hotelier Starwood a inaugurat marti un hotel la Havana, marcand astfel revenirea unei multinationale americane in Cuba comunista, pentru prima data de la revolutia lui Castro din 1959, informeaza AFP, citata de Agerpres.

"Este un moment unic, un moment special" pentru aceasta companie, "prima cu sediul in Statele Unite care vine in Cuba de peste 55 de ani", a declarat Jorge Giannattasio, directorul de lantului pentru America de Sud, in cadrul unei ceremonii desfasurate marti seara. Lantul american, proprietar al hotelurilor Meridien, W. Hotels, Westin si Sheraton, va asigura gestionarea Four Points, un hotel de 186 camere situat in vestul Havanei si aflat in proprietatea grupului turistic Gaviota, administrat de Fortele Armate cubaneze.

"Acest moment marcheaza deschiderea unui nou capitol in istoria hoteliera cubaneza", a apreciat si Carlos Latuff, presedintele grupului Gaviota, proprietar a peste 60 de hoteluri de pe insula.

In luna martie, in ajunul unei vizite istorice in Cuba a presedintelui american Barack Obama, Starwood a anuntat incheierea unor acorduri cu autoritatile cubaneze privind investitii de mai multe milioane de dolari.

foto si videope Agerpres.