"In orice caz, sunt in continuare in viata", a declarat regina Elisabeta a II-a, luni, intrebata cum se simte, in prima sa aparitie publica dupa decizia britanicilor de a parasi Uniunea Europeana, scrie AFP.

Elisabeta a II-a si Martin McGuinnessFoto: Captura YouTube

Remarca a fost facuta in cadrul unei vizite de doua zile in Irlanda de Nord, dupa o saptamana extrem de agitata in Marea Britanie.

"Buna ziua. Cum va simtiti?", a intrebat-o vicepremierul Irlandei de Nord, Martin McGuinness, intinzand mana reginei, in fata camerelor de luat vederi.

"In orice caz, sunt in continuare in viata!", a glumit regina, care a implinit 90 de ani in aprilie. "Am fost foarte ocupati, s-au intamplat multe lucruri", a adaugat ea.

Regina a precizat, dupa o scurta pauza, ca au fost doua zile de nastere in familia regala.

Spre deosebire de referendumul pentru independenta Scotiei din 2014, unde tabara NU a castigat, Elisabeta a II-a nu a comentat oficial rezultatul consultarii de joi care a lansat Marea Britanie pe calea Brexit.

Martin McGuinness, fost responsabil al Armatei Republicane Irlandeze (IRA) a refuzat sa comenteze schimbul de replici cu regina.

"Am discutat multe lucruri, dar nu va voi spune despre ce", a spus el.

Conform traditiei, regina mentine o neutralitate stricta in plan politic.

Tabloidul The Sun a fost sanctionat de arbitrul presei britanice dupa ce a publicat un articol in care a scris ca regina sustine Brexitul.

Tabloidul s-a bazat pe doua surse care ar fi descris o discutie a reginei cu un grup de deputati, "in urma cu cativa ani, la o receptie de la Palatul Buckingham".

"Nu inteleg Europa", ar fi spus suverana, in fata parlamentarilor.

Buckingham Palace a dezmintit ferm relatarea.