Presedintele turc Recep Erdogan i-a cerut scuze lui Vladimir Putin pentru bombardierul rusesc dobarat de aviatia turca in apropierea granitei cu Siria, anunta Kremlinul, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Liderul turc si-a exprimat compasiunea si sincerele sale condoleanta familiei pilotului ucis si si-a cerut scuze", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, adaugand ca Erdogan a afirmat ca doreste sa faca "tot posibilul pentru restaurarea relatiilor traditional prietenesti intre Turcia si Rusia".

Intr-un comunicat, Kremlinul a precizat ulterior ca a primit un mesaj din partea lui Recep Tayyip Erdogan in care presedintele turc afirma ca Ankara "nu a dorit sau a avut intentia sa doboare un avion militar rusesc".

Mesajul lui Recep Tayyip Erdogan asigura ca "Rusia este, pentru Turcia, un prieten si un partener strategic", continua Kremlinul, in comunicat.

In 24 noiembrie 2015, un bombardier rusesc Su-24 a fost doborat de aviatia turca in apropiere de granita siriana, provocand moartea pilotului, ucis in timp ce cobora cu parasuta, dupa ce s-a catapultat.