Graffiti-uri “rasiste” au fost gasite pe cladirea unui centru cultural polonez din Hammersmith, un district din vestul Londrei, potrivit politiei metropolitane, citate de BBC.

Centrul cultural polonez din LondraFoto: Hotnews

Aceasta a fost informata despre pagubele “motivate rasial” duminica dimineata.

O purtatoare de cuvant a Asociatiei Culturale si Sociale Poloneze (POSK) a spus ca graffiti-ul a fost descoperit la intrarea principala pe la 6.00 dimineata si a fost curatat intrre timp.

Presedinta centrului a spus ca angajatii au fost “foarte afectati” de descoperire.

“Am fost foarte suparati si tulburati in aceasta dimineata de foarte neplacutul graffiti ce era pe toata cladirea cand au venit angajatii”, a aratat Joanna Mludzinska.

Andy Slaughter, parlamentarul laburist pentru Hammersmith a spus pe Twitter ca “ca este un act revoltator ce ne revolta nu mai pe mine si pe comunitatea poloneza, ci pe toata lumea din Hammersmith & Fulham.

“Suntem mandri, in vestul Londrei, sa fim centrul comunitatii poloneze din Regatul Unit si camin al posklodon”, a adaugat el.

“Posklondon a fost fondat de generatia care a luptat alaturi de Marea Britanie impotriva nazismului si care a ajutat la realizarea incluziunii si prosperitatii noastre”, a mai spus parlamentarul.