Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a cerut duminica premierului britanic David Cameron sa inceapa procedura de iesire din Uniunea Europeana de marti, cand un summit european este programat sa aiba loc, relateaza AFP si Agerpres.

Martin SchulzFoto: Hotnews

Potrivit unui interviu publicat in ziarul Bild, Martin Schulz estimeaza ca o perioada de confuzie "ar duce la mai multa insecuritate, punand astfel in pericol locurile de munca".

"Aceasta atitudine de ezitare, pentru a face pur si simplu jocul tactic al conservatorilor britanici, ne afecteaza pe toti", a spus el in continuare.

"De aceea ne bazam pe guvernul britanic sa-si tina promisiunile inca de acum si summitul de marti va fi un moment potrivit", a spus Schulz.

Cele patru mari formatiuni ale Parlamentului European au redactat, de asemenea, o rezolutie, invitandu-l pe David Cameron sa angajeze Brexit-ul de marti, a relatat si publicatia Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

"Nicio relatie noua, de orice ordin ar fi intre Regatul Unit si UE nu va putea fi ratificata atata timp cat acordul de iesire nu a fost finalizat", se spune in rezolutie.

Cele sase tari membre fondatoare ale Uniunii Europene, inclusiv Germania si Franta vor presaca negocierile cu Marea Britanie despre iesirea din UE sa inceapa cat mai curand posibil, au spus ministrii de externe reuniti sambata la Berlin.