Ofiterii politiei antiterorism din Belgia au arestat, sambata, un tanar de 20 de ani ce planuia sa se arunce in aer in interiorul unui fanzone in timpul partidei Ungaria - Belgia, din optimile de finala ale Campionatului European, meci ce va avea loc duminica, 26 iunie, de la ora 22.00, la Toulouse, scrie Mediafax.

Tanarul a fost retinut in urma unei operatiuni care a durat aproximativ doua ore, efectuata de fortele speciale din Verviers, un oras din estul Belgiei, aflat aproape de granita cu Germania. Potrivit postului de radio francez RTL, politia a sosit la adresa unde locuia tanarul de 20 de ani inca de la primele ore ale diminetii. In prezent, acesta se afla in arestul politiei pentru investigatii.

"Se pare ca e Bagdad aici", a declarat un martor, conform jurnalistilor englezi. Saptamana trecuta, politia belgiana a mai arestat trei persoane banuite ca ar avea intentia unui potential atentat la un alt fanzone din tara. Arestarile au fost efectuate in urma unei operatiuni de amploare a polistilor, care au descins la mai multe adrese pentru a-i indentifica pe presupusii atacatori. Autoritatile belgiene au declarat ca "interventia imediata" era necesara.

Belgia a fost victima unor atacuri teroriste in luna martie a acestui an, in urma carora cel putin 31 de persoane si-au pierdut viata, iar alti peste 250 au fost raniti. Incidentele au avut loc la aeroportul din Bruxelles si la linia de metrou, chiar langa cele mai importante Institutii Europene.

Meciul Ungaria - Belgia din optimile de finala ale Campionatului European se va disputa duminica, 26 iunie, de la ora 22.00, la Toulouse, pe Toulouse Stadium.