Remarca premierului britanic David Cameron potrivit careia Vladimir Putin "ar putea fi fericit" cu Brexitul a fost o incercare nepotrivita de a pune presiune pe opinia publica britanica, a declarat presei presedintele Rusiei, vineri, la finalul unei vizite efectuate in Tashkent (Uzbekistan), relateaza agentia rusa de stat Tass.

Vladimir PutinFoto: Agerpres/Xinhua

"Cred ca nu este altceva decat o incercare slaba de a influenta opinia publica din tara ta. Dar, asa cum am vazut, aceasta nu a reusit sa obtina efectul scontat. Mai mult, dupa vot nimeni nu are dreptul sa spuna ceva despre pozitia Rusiei. Nu este nimic altceva decat dovada unui nivel scazut de cultura politica", a spus presedintele rus.

Putin a tinut sa reaminteasca faptul ca Rusia nu a intervenit sau spus vreodata ceva despre iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

"Asa cum vad eu, am fost foarte decenti tot timpul, am urmarit indeaproape ce se intampla, dar nu am influentat in niciun caz acel proces sau sa fi incercat sa facem acest lucru", a afirmat Putin.

El a adaugat ca afirmatiile lui Cameron nu au nimic pe ce sa se bazeze.