Sectiile de vot s-au inchis joi seara in Marea Britanie, la ora 21:00 GMT (vineri, 24:00, ora Romaniei) pentru referendumul privind apartenenta Regatului Unit la Uniunea Europeana, transmite Reuters.

UPDATE Ora 01:10 Sky News: Proiectii indica un avans important al miscarii favorabile ramanerii Marii Britanii in UE, potrivit Mediafax. Miscarea favorabila mentinerii Marii Britanii in Uniunea Europeana are un avans semnificativ, conform proiectiilor realizate de postul Sky News, situatie confirmata de liderul ultranationalist Nigel Farage, favorabil parasirii Blocului comunitar.

UPDATE Un sondaj on-line efectiat in ziua scrutinului cu 5.000 de oameni de YouGov sugereaza ca partea IN ar avea 52%, potrivit BBBC online. Expertii politologi britanici avertizeaza ca sondajul trebuie tratat cu precautie. Primele rezultate partiale urmeaza sa apara in jurul orei 3-4 ora Romaniei. De urmarit in special rezultatele din regiunile Sunderland si Stockport care vor indica tendinta rezultatului final.

Joi a avut loc in Marea Britanie referendumul decisiv pentru soarta tarii, dar si pentru soarta UE: britanicii votand daca raman sau nu in UE. Pe buletinele de vot, cetatenii britanici au trebuit sa raspunda la intrebarea: "Ar trebui ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana sau sa paraseasca UE?".

Primul raspuns pentru care pot opta britanicii este "sa ramana in UE", iar cel de al doilea "sa paraseasca UE". Ultimul sondaj arata un avans de doua puncte (51% fata de 49%) al taberei IN.