Thomas Mair, barbatul in varsta de 52 de ani considerat principalul suspect pentru uciderea deputatei britanice Jo Cox, impuscata si injunghiata mortal pe strada saptamana trecuta, urmeaza sa inceapa pe data de 14 noiembrie, anunta cotidianul The Guardian.

Jo Cox la primul discurs din ParlamentFoto: Captura YouTube

Thomas Mair a fost inculpat oficial pentru omucidere sambata trecuta. El este acuzat de omucidere, lovituri si ranire, precum si posesie de arma.

Jo Cox, in varsta de 41 de ani, parlamentar laburist implicat in campania anti-Brexit si mama a doi copii, a fost ucisa pe strada joia, in apropierea bibliotecii publice din Birstall, in circumscriptia ei din nordul Angliei.

Jo Cox a fost injunghiata si impuscata pe strada de un barbat si a murit la spital.

Intre atacator si femeie ar fi avut loc o lupta, inainte ca acesta sa traga, au declarat martorii incidentului. De asemenea, un alt barbat ar fi incercat sa intervina.

Thomas Mair a fost arestat rapid in apropierea locului atacului. Suspectul a fost descris de vecinii sai drept un "singuratic" si un barbat politicos, dar trecutul sau indica legaturi cu mediile extremei drepte si faptul ca a suferit de tulburari mintale.