Autoritatile franceze se pregatesc pentru noi confruntari intre protestatari si politia antirevolta joi, la Paris, dupa ce guvernul s-a razgandit pe ultima suta de metri si a autorizat o manifestatie de amploare, organizata de sindicate, impotriva reformei legislatiei muncii, transmite Reuters.

Un nou protest sindical in ParisFoto: Captura Ruptly TV

UPDATE Politia a anuntat joi ca aretinut 85 de persoane, inaintea unei manifestatii atent supravegheate, motivul principal fiind ca aveau asupra lor obiecte care puteau servi dept proiectile, transmite AFP.

Peste 2000 de politisti au fost desfasurati in zona Place de la Bastille pentru a controla marsul. Presedintele Francois Hollande si guvernul sau au anuntat ca nu vor retrage sprijinul pentru proiectul legislativ care va facilita procedurile de angajare dar si concediere,

"Vom duce acest poiect de lege pana la linia de final", a declarat Hollande pentru presa.

Marsul pune un plus de presiune pe fortele de ordine, care lucreaza deja la capacitate maxima in cadrul starii de urgenta impuse dupa atacurile teroriste din noiembrie 2015 si in contextul episoadelor violente provocate de suporterii veniti la Euro 2016.

Ca urmare a violentelor si actelor de vandalism de la cele mai recente proteste sindicale, desfasurate in ultimele saptamani, angajatii municipalitatii au indepartat panourile de sticla din statiile de autobuz si au ridicat bariere metalice de-a lungul rutei. Statia de metrou Bastille a fost inchisa.